Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évzáró falugyűlés 2010

2010.12.23

 Eljött az év vége, az önkormányzat is eleget tett éves beszámolói kötelezettségének.

Tudva levő, hogy 2010 évben önkormányzati választások voltak, így a beszámolót az új testület,élén az új polgármesterrel tartotta meg.

Szó volt az elvégzett munkákról: megtörtént a játszótér műszaki átadása, helyre állításra került a temető központi keresztje, éjszakai megvilágítást kapott a templomunk épülete, karácsonyfát, ádventi koszorút kapott a falu az alakulóban levő de jól működő falu szépítő egyesület közreműködésével. Majd a polgármester úr beszélt a további tervekről: a volt csarnok épület rendbetételéről, az egyesület irodájának kialakításáról, a ravatalozó bővítéséről, buszmegálló várótermek kialakításáról, ezek nagy részére már az előző testület is pályázott, de sajnos nem járt sikerrel. Bízzunk a jövőben! Majd átadta a szót a a falu jelenlévő lakosainak. Sajnos a jelenlévők nem annyira az építő kritikát, esetleges jövőbeni elgondolásaikat tárták az egybegyűltek elé. Nagyrészt a volt polgármester úr (aki egyébként képviselő testületi tag) vélt vagy valós viselt dolgairól szóltak a hozzászólások, nem éppen nyomdatűrő hangnemben. Így a gyűlés végére már inkább veszekedéssé mint beszélgetéssé fajult a dolog.

Így aztán a polgármester úr bezárta a gyűlést.

A választás előtt is írtam arról, hogy meg kell próbálni a faluban lévő ellentéteket elsimítani. A mostani gyűlés alapján ez csak megerősödött bennem. Mindkét félnek félre kell tenni a sérelmeit, és felül kell kerekedni a politikai adok-kapok gyűlölködésen, mert csak így lehet összetartani egy ilyen pár száz lelkes falut. A veszekedés, egymás becsmérlése nem vezet sehova. Csak józanul gondolkodva és a falu érdekében cselekedve lehet építő munkát végezni. Remélem a jövőben ez alapján születnek döntések, épül, szépül egy összetartó emberekből álló hegyháti kisközség!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.