Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012 vajon hova vezet az út

2012.01.08

2012-t írunk.

A kormány és vele együtt természetesen a mostani politikai "elit" új, országmentő törvényekkel (szerintem inkább csak ötletekkel) próbálja letolni a torkunkon az újabb melós zsaroló politikát. Folyamatosan kedveznek a vállalkozói felső tízezernek (16%-os adó, cafetéria csökkentés, stb). Vajon miből gondolják, hogy a vállalkozóknál hagyott pénzből a melósok és az ország profitál majd. Azt a jövedelmet amit náluk hagytak nem vállalkozás fejlesztésre, nem a munkások bérének javítására vagy országépítésre fordítják, hanem egyszerűen elköltik külföldön. Ezzel nem az államkasszát gyarapítják, hanem külföldre mentik azt a tőkét amit állambácsi jólelkűen nekik adott.

Talén észre kéne venni, hogy magyarországon az adót a melósok fizetik. Ők fizetik meg a 27%-os áfát (rezsi, élelmiszer, megélhetés). Őtőlük vették el a cafetériás juttatásokat, ők fizetik a 16%-os adót a minimál bér után is. A kompenzációt amit a kormány a jégre írt elolvadás után el is felejtik eleink. A felső tízezer zsebében hagyott 16% feletti adó pedig a legnagyobb nyugalommal "kivándorol amerikába". Országunk semmit nem kap belőle. A kormány aszisztál a gazdagoknak, hogy nyugodtan kizsarolhassák belőlünk az utolsó filléreket is. Tisztán látható, hogy a vállalkozói réteg mit fizetett be az országos adósságmentő alapba. Ha ebből sem látható a hozzáállásuk, akkor nagy baj van felső szinteken.

Úgy gondolom megérett a poitikai elit a teljes cserére, hiszen végig értünk a rendszerváltó politikai palettán és az ország tejes csődjét okozták nekünk. El kell ismerni végre: azt, hogy most itt tartunk a teljes politikai elitnek köszönhetjük. Aki éppen nem volt hatalmon az aszisztált a hatalmi helyzetben lévőknek.

Ebből a hejzetből új vezetőkkel a politikai elit teljes cseréjével lehet kilábalás.